Klistermärken kan hjälpa barnens motivation

Det finns många tillfällen under barnens första år då till synes enkla vardagsrutiner plötsligt blir till oöverstigliga hinder. Vad finns det för bra tips till föräldrar som sliter sitt hår för att få sitt barn att vilja borsta tänderna eller gå på pottan? Klistermärken är ett sätt som faktiskt ofta hjälper.

Lösningen är ofta enklare än du tror

Det är som sagt inte bara vardagliga saker som att borsta tänderna som kan orsaka protester eller gnäll från barnen; att gå på pottan eller toaletten kan som så mycket annat också plötsligt bli väldigt svårt. Eftersom tandborstning trots allt är något som måste göras varje dag, så går det ju inte som förälder att hela tiden ta den enkla utvägen och strunta i det. Att ta hjälp av till exempel klistermärken kan vid sådana här tillfällen vara en riktigt bra hjälp, då många barn tycker de är både roliga och spännande. Du kan göra enkla men ändå rätt fantastiska pottkalendrar och tandborstningskalendrar, där ditt barn får sätta ett klistermärke när de har gjort det de ska. Köp gärna lite olika typer av klistermärken som barnet kan välja mellan, och chansen är stor att de här svåra situationerna börjar lösa sig riktigt smidigt. Har ni dessutom ett litet timglas som barnet får tippa innan det är dags att borsta tänderna kan det bli ännu roligare.

Att få de där vardagsrutinerna att flyta på kan vara det som hjälper eller stjälper allas tålamod och humör, och alla tips och råd är oftast mer än välkomna. Men ibland behöver det inte vara så hemskt svårt eller avancerat, utan något så enkelt som klistermärken på en kalender kan vara det som får allt i balans igen och barnens motivation kommer tillbaka. Så nästa gång någon situation börjar bli svår och krånglig och det inte riktigt ger med sig – prova klistermärken och se om det kan förändra allt till det bättre.